20-lecieTPPF

P1000632

Razem świętujemy 20 – lecie TPPF.Na wyjątkową okoliczność 2O – lecia  Pilskiego Towarzystwa Przyjaźni Polsko- Francuskiej, w dniu 18 października 2011r. uczniowie pod nadzorem nauczycieli przedmiotów zawodowych Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile przygotowali ciekawe potrawy kuchni francuskiej.

Uroczystość odbywała się w BWA w Pile.
Zaserwowaliśmy następujące smakołyki:
Zupa cebulowa z grzanką
Naleśniki kolorowe   nadziewane łososiem, sałatą i kiełkami
papryką czerwoną, zieloną, żółtą

Sałatka Grenoble
Sałatka nicejska
Tarty :
a) lotaryńska
b) szpinakowa
Melon w szynce parmeńskiej
Sałatka burgundzka
Deska serowa
Sałatka owocowa – egzotyczna w ananasie,
Ciastka półfrancuskie śmietanowe  z jabłkami
Rogale  francuskie z marmoladą
Ciastka  francuskie z powidłami
Nakryliśmy piękny stół w barwach francuskich i wraz z grupą profesjonalnie przygotowanych kelnerów obsłużyliśmy imprezę.
Nad organizacją całości imprezy czuwała p. kierownik szkolenia praktycznego.