Smaki Portugalii


W dniu 23 października 2019, w ramach upowszechniania projektu „Usługi gastronomiczne i hotelarskie przyszłością rynku pracy”, odbyło się spotkanie Koła Młodego Technologa pt. ” Smaki Portugalii”.
W warsztatach wzięli udział uczestnicy projektu oraz przedstawiciele klas pierwszych.
W trakcie pierwszej części spotkania obejrzeliśmy film prezentujący wrażenia stażystów z pobytu w Portugalii. Druga część warsztatów polegała na wspólnym przygotowaniu potraw kuchni portugalskiej. Podczas sporządzania potraw uczestnicy mobilności dzielili się wiedzą z młodszymi koleżankami i kolegami. Była to również doskonała okazja, aby wymienić się spostrzeżeniami oraz zachęcić innych uczniów do wzięcia udziału w stażach zagranicznych realizowanych w naszej szkole w ramach projektów unijnych.
Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją potraw kuchni portugalskiej. Spotkanie przebiegło w miłej atmosferze i przy dużym zaangażowaniu uczestników.
Organizatorzy