Zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zadania zawodowe
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
oceniania jakości żywności
przechowywania żywności;
sporządzania potraw
sporządzania napojów;
wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
planowania i oceny żywienia,
organizowania produkcji gastronomicznej
planowania i realizacji usług gastronomicznych
W cyklu nauczania uczniowie zdają dwa egzaminy zawodowe w tym:
* z kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów (po trzeciej klasie)
* z kwalifikacji T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (w klasie czwartej)
uzyskując tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych .
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych może być zatrudniony w :
restauracjach,
hotelowych restauracjach,
domach wczasowych,
w nowoczesnych stołówkach pracowniczych
firmach cateringowych,
stołówkach ,
przedsiębiorstwach wytwarzających półprodukty i produkty kulinarne
Ponadto może prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych.
Podnoszenie kwalifikacji – studia:
hotelarstwo i gastronomia, technologia żywności
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27
play youtube,
play youtube,
xvideos,
porn,
hentai,
porn,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
mp3 download,
MÚSICA MP3,
Dairy Queen Canada Delivery,
Bratslavia,
A L Pitching Leaders,
Your Earlobes Are Thick And Chewy,
Compare Iphone Models,
Pavlus Travel Tours,
December In Washington Dc,
Jo Ann Fabric And Craft,
Amrican Dream Mall,
Matt Nagy,
What Vaccines Do Dogs Need Annually,
Driving Licence Uk Renewal,
Man Gym Clothes,
2023 Playoff Standings,
Jordan Battle,