WYCIECZKA PRZEDMIOTOWA DO ZAKŁADÓW PRZEMYSŁU ZIEMNIACZANEGO W PILE

W dniu 20 listopada 2017 r. grupa uczniów zdobywająca wiedzę i umiejętności w zawodzie Technik Technologii Żywności udała się do Zakładów Przemysłu Ziemniaczanego w Pile .
Celem wizyty było przybliżenie uczniom zagadnień z zakresu przetwórstwa ziemniaków takich jak : asortyment produkowanych wyrobów , gospodarka magazynowa, przygotowanie surowców, dodatków i materiałów pomocniczych do produkcji ,rodzaje maszyn i urządzeń do produkcji .
Zagadnienia te realizowane są w ramach przedmiotów zawodowych w szkole .
Młodzież zapoznała się z procesem technologicznym produkcji skrobi ziemniaczanej
oraz nowoczesną linią technologiczną produkcji białka ziemniaczanego paszowego .
Uczniowie uzyskali też informacje z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładzie przemysłu spożywczego .
Pobyt w zakładzie był dla młodzieży cennym doświadczeniem zawodowym, pozwalającym na zaobserwowanie procesów technologicznych w rzeczywistych warunkach pracy zakładu przetwórstwa spożywczego. Organizatorem wycieczki i opiekunem grupy była pani Grażyna Konieczna Palacz – nauczyciel przedmiotów zawodowych ZSG w Pile .


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content