Jesienne smaki

Dnia 20 listopada 2018 r., w sali technologicznej numer 33 odbyło się spotkanie Koła Młodego Technologa, na którym młodzież wykonywała potrawy z wykorzystaniem surowców typowych dla okresu jesiennego.
Temat przewodni: „Jesienne smaki”.
Uczestnikami była młodzież:
– z klasy II c: Martyna Zakielarz, Oliwia Winkel, Karolina Król,
– z klasy II a: Aleksandra Nieścieruk, Oliwia Przybylska,
– z klasy I b: Milena Adamczewska, Martyna Bielejewska, Marcin Regulski, Jakub Szymański,
– z klasy I a: Jakub Kownacki oraz
– z klasy IV b: Aleksandra Kieruj.
Potrawy wykonywane na zajęciach:
– jaglane mini placuszki dyniowe pikantne,
– tarta z pora, cukinii i papryki,
– deser ala szarlotka,
– zupa z dyni po tajsku z mleczkiem kokosowym oraz
– ciasto z burakiem.
Młodzież pracowała z dużym zaangażowaniem. Potrawy były bardzo smaczne i efektowne.
Organizatorzy: Grażyna Konieczna-Palacz i Julia Piecyk dziękują młodzieży za miłą współprace i zapraszają na kolejne spotkanie Koła Młodego Technologa, które odbędzie się w grudniu.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content