Warsztaty kulinarne

W dniu 1.10.2019 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych odbyły się warsztaty kulinarne związane z upowszechnianiem projektu Erasmus + „Praktyka zagraniczna krokiem w przyszłość zawodową „ Niestety projekt dobiega końca ! II tura młodzieży w lipcu zakończyła swój staż i teraz nadszedł czas na posumowanie całego projektu. Uczniowie biorący udział w II turze stażu, wspólnie z szefami zaprzyjaźnionej restauracji Benvenuti in Italia w Pile, brali udział w warsztatach kulinarnych kuchni włoskiej. Na talerzach oczywiście królowały makarony, które są własnoręcznie robione w restauracji. Nie zabrakło także włoskiego risotta oraz oczekiwanej przez wszystkich pizzy. Udział w pokazie brali oprócz uczestników projektu, którzy z kucharzami Benvenuti in Italia wykonywali potrawy najbardziej popularne we Włoszech, także nauczyciel przedmiotów zawodowych pani Julia Piecyk. Obecni byli także opiekunowie uczniów biorących udział w stażach we Włoszech koordynator pani Małgorzata Gzela, pani Marzena Raźniewska-Nalepa oraz pani Julita Jurdzińska . Zaszczycili nas także swoją obecnością zaprzyjaźnieni seniorzy z Uniwersytetu Trzeciego Wieku, pani dyrektor Monika Rój oraz pani wicedyrektor Violetta Schött , którzy przyglądali się warsztatom i wysłuchali opowieści młodzieży z pobytu w Bolonii. Czas żegnać się z Włochami. Uczestnicy otrzymają jeszcze Dyplomy, Eropass Mobilność oraz opinie z zakładów pracy. Jeszcze raz dziękujemy bardzo za współpracę restauracji Benvenuti In Italia, a w szczególności Maciejowi Grajczakowi oraz Dominikowi Dobrowolskiemu.

Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content