Konkurs kulinarny ”Jesienne skarby na talerzu”

 

W środę 16 października odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny dla uczniów klas technikum, pt:”Jesienne skarby na talerzu”.
Do konkursu przystąpiło 9 dwuosobowych drużyn z klas 1, 2 i 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych.  Na wykonanie potrawy uczniowie mieli dwie godziny. Ich pracę czujnie obserwowała komisja konkursowa w skład, której wchodził między innymi– zastępca szefa kuchni restauracji Benvenuti in Italia .
I miejsce zajął zespół z klasy IIIa : Paulina Kamińska i Magdalena Brygman za wykonanie deseru „ Dynia z pigwą pod chmurką”.
II miejsce przypadło Annie Bober i Marii Kępczyńskiej z klasy Igb , które sporządziły zupę krem o nazwie „ Rozkoszny smak ogrodowych zbiorów”.
III miejsce zajęli uczniowie z klasy IIa Natalia Kuchta i Dominika Tabała , które przygotowały „Jesienne kaszotto”.
Wyróżniono też Wiktora Baranowskiego i Martynę Koralewską z klasy 1ga za wykonanie „ Polędwicy z kaszotto grzybowym i chipsem z boczku”.
Nagrodzeni uczniowie otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez restaurację Gringo, Kabuki, Stołówkę Pana Artura Bochenka oraz restaurację Benvenuti in Italia. Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i wszystkim uczestnikom konkursu.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content