Olimpiada Wiedzy o Żywieniu

19  października odbył  się etap szkolny XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu  z tematyką wiodącą: Ryby i owoce morza – przetwórstwo i zastosowanie w żywieniu.

 

Udział wzięło 19 uczniów z klas: 3a, 3b, 4ga i 4gb. Uczestnicy rozwiązywali test złożony z 16 pytań wyboru i na przyporządkowanie z zakresu tematyki wiodącej oraz charakterystyki składników pokarmowych, oceny towaroznawczej żywności, technologii sporządzania potraw i zasad obsługi gości.  Zdecydowanie najlepszy  wynik osiągnęła Martyna Dubicka z klasy 4gb, drugie miejsce zajął Konrad Kozieł z klasy 3b. Uczniowie Ci będą  reprezentować szkołę w etapie okręgowym olimpiady w Poznaniu.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego, a zwycięzcom życzymy dalszych sukcesów.

Organizatorzy: p. Alina Matejczuk, p. Irena Wasik

 


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content