Etap Okręgowy Olimpiady Wiedzy o Żywieniu

2 grudnia 2022: r. odbył  się etap okręgowy XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą: Ryby i owoce morza – przetwórstwo i zastosowanie w żywieniu.

Naszą szkołę reprezentowali: Martyna Dubicka z klasy 4gb i Konrad Kozieł z klasy 3b.

Na razie znamy wyniki cząstkowe. Z testu, który stanowi 80% zawodów II stopnia, Martyna uzyskała zdecydowanie najlepszy wynik wśród 60 uczestników z okręgu. Na ostateczny wynik składa się  jeszcze część z planowania, o którym dowiemy się w grudniu po sprawdzeniu prac w Szczecinie. Eliminacje okręgowe odbyły się w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu. Po zmaganiach olimpijskich, w czasie sprawdzania testów, wysłuchaliśmy wykładu profesorów z Uniwersytetu Przyrodniczego na temat pozyskiwania i walorów odżywczych ryb. Następnie wzięliśmy udział w warsztatach sporządzania dekoracji świątecznych dla podopiecznych hospicjum. Przed wyjazdem podziwialiśmy dekoracje na Jarmarku Świątecznym w Poznaniu. Z niecierpliwością czekamy na ostateczne wyniki. Martynie już teraz serdecznie gratulujemy!

Opiekun: p. Alina Matejczuk


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content