27 września uczniowie klasy 3a i 3b byli na targach Polagra. Wyjazd był sponsorowany przez Urząd Marszałkowski w Poznaniu. Najpierw był pokaz kulinarny Laurentina Zediu popularnego jako „Lorek”. Ten sławny kucharz przygotowywał pieczoną potrawę z ciasta filo z różnymi dodatkami np. podsmażonym porem, szpinakiem, serem fetą. Każdy otrzymał książeczkę „Kuchnia bez strat” pomocną w ograniczeniu marnowania żywności. Później była degustacja przygotowanego dania. Następnie uczniowie oglądali i próbowali produkty i napoje przy stoiskach z różnych regionów naszego kraju. Dużym zainteresowaniem cieszył się np. czarny czosnek, owoce liofilizowane czy różnorodne miody. Każdy z pewnością coś nowego spróbował i jeszcze zakupił oferowaną zdrową żywność.
Opiekunowie: p. Julita Jurdzińska, p. Alina Matejczuk i p. Irena Wasik.