Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere – czekoladowa przygoda naszej uczennicy!
2 grudnia Zuzanna Boniowska z klasy 4b ZSG Piła wzięła udział w 6 warsztatach Akademii Mistrzów Smaku, spędzając cały dzień w wyjątkowym miejscu – Akademii Czekolady Callebaut w Warszawie!
Pod okiem mistrza Pawła Ignaciuka uczestnicy zanurzali się w świecie czekolady:
– uczyli się profesjonalnego temperowania,
– tworzyli tabliczki i perfekcyjne struktury,
– odkrywali, jak uzyskać ten słynny, lustrzany błysk czekolady.
To nie były zwykłe warsztaty – to prawdziwy egzamin z pasji, precyzji i wyczucia estetyki. Szef bacznie obserwował uczestników, oceniając ich predyspozycje cukiernicze, co ma ogromne znaczenie przy wyborze Najzdolniejszego Cukiernika Roku!
Dziękujemy Akademii Czekolady Callebaut – Mecenasowi projektu – za niezwykłą przestrzeń, wsparcie i inspirację dla młodych pasjonatów cukiernictwa. To marka, która tworzy nie tylko czekoladę, ale i szanse na rozwój zawodowy!
Jesteśmy dumni z Zuzanny i trzymamy kciuki za kolejne etapy!
Zobacz relację z warsztatów na naszym FB
Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere – czekoladowa przygoda naszej uczennicy! Dowiedz się więcej »
















