5-7.05.2025 plan lekcji dla BSI
5-7.05.2025 plan lekcji dla BSI Read More »
25.04.2025 to ostatni dzień w szkole uczniów klas kończących.
I oto nadszedł czas pożegnania naszych Kochanych Absolwentów. Były nagrody, dyplomy, podziękowania, kwiaty oraz oczywiście wspomnienia. Życzymy Wam samych sukcesów w dalszym kształceniu, w życiu prywatnym i zawodowym!!!
Mamy nadzieję, że czas spędzony w Gastronomiku to dobry czas!
POWODZENIA!!
Zakończenie roku szkolnego 2024/2025 klas 5. Read More »
28 marca 2025 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Pile, został przeprowadzony Szkolny Konkurs Kulinarny pod hasłem „Kolorowo, smacznie i zdrowo” dla uczniów Technikum w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz.
Uczestnicy w zespołach dwuosobowych sporządzali potrawy z wykorzystaniem co najmniej dwóch składników, takich jak: warzywa kiszone, mięso, jaja, pomarańcze.
Uczniowie zmotywowani chęcią wygranej z wielkim zapałem przystąpili do wykonania potraw konkursowych, wykazując się ogromnym profesjonalizmem i sercem do gotowania.
Wykonane potrawy cieszyły oko, ale także podniebienie. Poziom był bardzo wysoki i wyrównany. W konkursie wzięło udział dziewięć zespołów, które wykazały się ogromną pomysłowością.
I miejsce zajęli ex aequo uczniowie klasy 2b: Nikola Dązbłaż i Igor Saturski oraz uczniowie klasy 2c: Tatiana Krauze i Damian Lewiński.
II miejsce przypadło uczennicom klasy 3b: Klaudii Król i Kornelii Rybka.
Na III miejscu uplasowali się uczniowie klasy 3c: Zuzanna Szymańska i Olivier Gwara.
Serdeczne podziękowania dla jury w składzie:
Ogromne podziękowania dla sponsorów!
Sponsorzy:
Organizatorzy konkursu:
Szkolny Konkurs Kulinarny „Kolorowo, smacznie i zdrowo” Read More »