Akcja „Choinka dla życia” – wdzięczność i zachęta do pomagania
Dnia 18 grudnia 2024 roku uczniowie klasy 4H wraz z wychowawczynią, panią Małgorzatą Adamczewską-Klap, wzięli udział w wyjątkowej akcji „Choinka dla życia” organizowanej przez Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Pile.
Celem tego wydarzenia jest przede wszystkim podziękowanie wszystkim krwiodawcom za ich bezinteresowną pomoc w ratowaniu życia oraz zachęcenie kolejnych osób do oddawania krwi – daru, który jest niezastąpiony.
Udział naszych uczniów w tej akcji to nie tylko wsparcie dla szczytnej idei, ale również lekcja empatii, odpowiedzialności i zaangażowania społecznego. Jesteśmy dumni, że młodzież naszej szkoły aktywnie angażuje się w działania na rzecz dobra wspólnego.
Dziękujemy organizatorom oraz wszystkim uczestnikom za stworzenie tej pięknej inicjatywy.



Akcja „Choinka dla życia” – wdzięczność i zachęta do pomagania Read More »
„Przedsiębiorczy Święty Mikołaj”
6 grudnia, w dniu Mikołajek, uczniowie klasy 4h wraz z opiekunką, panią Małgorzatą Adamczewską-Klap, wzięli udział w wyjątkowej akcji charytatywnej pod nazwą „Przedsiębiorczy Święty Mikołaj”. W ramach tego projektu młodzież zaangażowała się w zbiórkę potrzebnych rzeczy na rzecz Hospicjum w Pile.
Dzięki ogromnemu zaangażowaniu i wsparciu całej społeczności szkolnej udało się przygotować paczki pełne najpotrzebniejszych artykułów. Ich przekazanie miało miejsce właśnie w dniu św. Mikołaja, niosąc radość i wsparcie osobom przebywającym w hospicjum.
Serdecznie dziękujemy uczniom, pani Małgorzacie Adamczewskiej-Klap oraz wszystkim, którzy przyczynili się do sukcesu tej akcji! Wasza inicjatywa to piękny przykład empatii i przedsiębiorczości w działaniu.

„Przedsiębiorczy Święty Mikołaj” Read More »
Koło Młodego Technologa „POTRAWY PACHNĄCE ŚWIĘTAMI”
5 grudnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Pile, odbyło się Szkolne Koło Młodego Technologa. Tematem zajęć były „Potrawy pachnące świętami” z nutą tureckiej intensywności. Uczestnicy wykonywali smaczne, proste, a zarazem pięknie wyglądające potrawy oraz napoje.
Na zajęciach połączono polską tradycje świąteczną z tureckim zamiłowaniem do intensywnych w smaku przypraw w wykonaniu uczestników projektu: Praktyczna edukacja kluczem do sukcesu II, którego celem jest między innymi podnoszenie kompetencji zawodowych.
Uczestnicy spotkania:
- Kamil Matej,
- Zuzanna Szymańska,
- Wiktoria Wiktorko,
- Wiktor Wojewódka,
- Jarosław Marlewski,
- Kornelia Rybka,
- Klaudia Król,
- Oliwia Cichoń,
- Gabriel Nisiewicz,
- Wanesa Różańska,
- Aleksandra Matej.
Opiekunowie: Irena Wasik, Julia Piecyk




Koło Młodego Technologa „POTRAWY PACHNĄCE ŚWIĘTAMI” Read More »