Eliminacje Okręgowe XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

20170113_105141

Dnia 13 stycznia 2017r. dwoje uczniów naszej szkoły Dorota Wnuk kl. IIIb i Paweł Anduła kl. IVo  

wzięli udział reprezentując naszą szkołę w etapie Okręgowym XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Poznaniu.W tym roku tematyką wiodącą Olimpiady były: „Produkty zbożowe – technologia i rola w żywieniu człowieka”. Uczestnicy mieli do rozwiązania test składający się z 80 pytań obejmujących zagadnienia z przedmiotów zawodowych tj. towaroznawstwo , procesy technologiczne, zasady żywienia, obsługa konsumenta oraz z przedmiotów ogólnokształcących tj. biologia i chemia.

Do Olimpiady przystąpiło 51 uczniów techników i liceów z całego okręgu.

W końcowej klasyfikacji nasi reprezentanci uzyskali następujące wyniki:

Dorota Wnuk 7 miejsce

Paweł Anduła 28 miejsce .

Olimpijczyków przygotowywały i wspierały : p. Kamilla Rosa i p. Jolanta Radziej


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content