Etap okręgowy  XXIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu

Eliminacje okręgowe składały się z testu i zadania praktycznego. Naszą szkołę reprezentowała Lena Szafrańska z klasy 3b.

Pierwsza część eliminacji okręgowych  Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą:  „Żywność wspierająca odporność” odbyła się w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu 6 grudnia 2024 r. Podczas eliminacji obecny był Honorowy Przewodniczący Olimpiady  pan profesor Jan Gawęcki.

Uczennica rozwiązywała zadanie praktyczne, które polegało na wykonaniu projektu z zakresu planowania, organizacji i oceny żywienia. Zadanie praktyczne sprawdzane było przez Komisję Oceniającą w Szczecinie.

Druga część eliminacji okręgowych odbyła się 9 grudnia w formie testu on-line z naszej szkoły.

Komisja Oceniająca prace uczestników eliminacji okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ogłosiła wyniki 30 grudnia 2024 r.

Lena Szafrańska  zajęła 18 miejsce wśród 57 uczestników z techników i liceów ogólnokształcących.

Serdecznie gratulujemy Lenie osiągniętego sukcesu, dziękujemy za promocję naszej szkoły oraz życzymy dalszych sukcesów!

Nauczyciele przygotowujący: p. Alina Matejczuk, p. Irena Wasik

Skip to content