Etap okręgowy  XXVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu

1 grudnia 2023 r. odbyła  się  pierwsza część eliminacji okręgowych  Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą:  „Mięso i przetwory mięsne- technologia i zastosowanie w żywieniu” w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.

Naszą szkołę reprezentowały: Marcelina Kelm i Nikola Kopczyk z klasy 4a. Uczennice rozwiązywały zadanie praktyczne, które będzie sprawdzać Komisja Oceniająca w Szczecinie powołana przez Przewodniczącego Komitetu Głównego. Udział wzięło 60 uczniów z technikum i liceów ogólnokształcących z okręgu. Wszystkich zaszczycił swoją obecnością Honorowy Przewodniczący Olimpiady pan profesor Jan Gawęcki.  Druga część eliminacji okręgowych odbyła się 4 grudnia w formie testu on-line z naszej szkoły. Wyniki będą podane pod koniec grudnia. Dziękujemy Marcelinie i Nikoli  za udział w zawodach II stopnia i z niecierpliwością czekamy na ich rozstrzygnięcie.

 Opiekun: p. Alina Matejczuk

Skip to content