Koło Młodego Technologa

Dnia 28. 05. 2018 r. odbyło się Koło Młodego Technologa. Wiodącym tematem były kasze. Zajęcia nawiązywały do Dnia Gastronoma, Hotelarza i Turysty, który został przeprowadzony 29 maja pod hasłem: „Z kaszą za pan brat.”
Uczniowie wykonywali potrawy, których głównym składnikiem były różne gatunki kasz.
Celem zajęć było przełamanie stereotypu spożywania kasz w sposób tradycyjny, np. z szosami i uświadomienie jak wiele ciekawych, wykwintnych i smacznych potraw można wykonać bazując na produkcie takim jak kasza.
Proponowane dania to:
– roladki z bakłażana nadziewane kaszą kuskus,
– zupa krem z kaszy jaglanej,
– sałatka warstwowa z kaszą gryczaną,
– risotto z kurczakiem i warzywami,
– „sernik” z kaszą jaglaną.
Młodzież z dużym zaangażowaniem i pasją tworzyła kompozycje smakowe pod okiem pani Grażyny Koniecznej-Palacz i Julii Piecyk.

Przepisy na potrawy – Koło Młodego Technologa


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content