5 grudnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Pile, odbyło się Szkolne Koło Młodego Technologa. Tematem zajęć były „Potrawy pachnące świętami” z nutą tureckiej intensywności. Uczestnicy wykonywali smaczne, proste, a zarazem pięknie wyglądające potrawy oraz napoje.
Na zajęciach połączono polską tradycje świąteczną z tureckim zamiłowaniem do intensywnych w smaku przypraw w wykonaniu uczestników projektu: Praktyczna edukacja kluczem do sukcesu II, którego celem jest między innymi podnoszenie kompetencji zawodowych.
Uczestnicy spotkania:
- Kamil Matej,
- Zuzanna Szymańska,
- Wiktoria Wiktorko,
- Wiktor Wojewódka,
- Jarosław Marlewski,
- Kornelia Rybka,
- Klaudia Król,
- Oliwia Cichoń,
- Gabriel Nisiewicz,
- Wanesa Różańska,
- Aleksandra Matej.
Opiekunowie: Irena Wasik, Julia Piecyk



