Konkurs kulinarny dla klas technikum „Jesienne menu”

21 listopada odbył się szkolny Konkurs kulinarny dla uczniów klas technikum z wykorzystaniem co najmniej jednego surowca sezonowego takiego jak: jabłko, gruszka, marchew, burak ćwikłowy, dynia. Do konkursu przystąpiło 9 dwuosobowych drużyn oraz 1 uczeń indywidualnie z klas I, II i III technikum.
Na wykonanie potrawy uczniowie mieli dwie godziny. Ich pracę czujnie obserwowała Komisja konkursowa w składzie: Pani Joanna Muszyńska– zastępca szefa kuchni w hotelu Gromada, Pani Janina Kubiak– nauczyciel przedmiotów zawodowych oraz Paweł Zdrenka uczeń kl. IV B- jeden z laureatów ubiegłorocznego konkursu. Komisja miała duży problem z wyłonieniem zwycięzców konkursu kulinarnego, ponieważ potrawy cechował wysoki poziom kulinarny, wyśmienity smak oraz atrakcyjne podanie.
Przewodnicząca Jury ogłosiła następujące wyniki:
I miejsce – zespół z klasy III A : Kinga Nijak i Aleksandra Kędziora za potrawę „Kaczka z jesiennymi dodatkami”
II miejsce- zespół z klasy II B: Wiktoria Daczuk i Leszek Osiński za „Naleśniki dyniowe z jabłkami”
III miejsce – zespół z klasy IA : Zofia Drogi i Oliwia Krzemińska za zupę „Płonąca dynia”.
Nagrody dla laureatów konkursu oraz nagrody pocieszenia ufundowały zakłady gastronomiczne,
z którymi szkoła współpracuje: Sushi bar & restaurants KABUKI, Benvenuti in Italia EFEZ Sp. z.o.o., Restauracja ALIBABKA i Stołówka BOCHENEK.
Nagrody wręczała pani dyrektor Urszula Mrall oraz pan Mirosław Dzieniszewski- dyrektor Delegatury Kuratorium Oświaty w Pile.
Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i wszystkim uczestnikom konkursu.

Organizatorzy konkursu: p. Alina Strzelecka, p. Julia Piecyk.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content