Konkurs kulinarny „Kulinarna podróż po Turcji i Portugalii”

20 maja odbył się  Szkolny konkurs dla klas w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych inspirowany kuchniami krajów, gdzie młodzież wyjeżdża na staże unijne. Udział wzięło 7 zespołów z klas I- III.

Jury w składzie : Pani dyrektor Violetta Schott, szef kuchni Hotelu Arche – Pan Dominik Głomb i reprezentanta uczniów- Martyna Dubicka z klasy 3gb wyłoniło zwycięzców. I miejsce zajął zespół z klasy 3ga-Wiktor Baranowski i Damian Zdrenka za potrawę: Kofta w towarzystwie roladek z bakłażana, II miejsce zajęły uczennice z klasy 3gb-Natalia Maćkowiak i Dominika Maślanka za potrawę: Kasari  kofte Pita i grillowane warzywa oraz III miejsce- Julia Sieniawska i Kamila Perska z klasy 2a za potrawę: Karnyarik z sosem tzatziki. Gratulujemy zwycięzcom i  dziękujemy wszystkim uczestnikom za smakowite potrawy i ciekawy sposób ich podania. Nagrody dla laureatów oraz nagrody pocieszenia zostały ufundowane z projektów unijnych ,,Praktyczna edukacja kluczem do sukcesu”  i  „Mobilność edukacyjna  szansą na wyższe kompetencje zawodowe”. Dziękujemy  też Pani Marii Hass z Restauracji Gringo .

Organizatorzy konkursu: p. Alina Matejczuk  i p. Joanna Stadnik


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content