Pokaz kuchni molekularnej

Dnia 20.04.2018 w Zespole Szkół Gastronomicznych na hali sportowej odbył się pokaz kuchni molekularnej, który prowadził pan Adam Hołoga. Kuchnia molekularna to kuchnia „magiczna”, w której po zastosowaniu odpowiednich naturalnych składników powstają np. „kulki kawioru”. Prowadzący wykorzystał do przygotowania potraw ciekły azot, technikę żelowania i sferyfikacji, tworzenie kulistych elementów potrawy oraz metodę gotowania sous vide. Prezentowane potrawy były ciekawe pod względem intensywności smaku i struktury. Dzięki nauce i technologii możliwe stało się zmienianie konsystencji potraw. Efekty bywają zadziwiające. Jest to niezwykłe przygotowanie zwykłych potraw. Dania, które zostały przygotowane bardzo smakowały wszystkim uczestnikom pokazu.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content