Prezentacja kulinarna w ramach projektu Erasmus + „Praktyka zagraniczna krokiem w przyszłość zawodową „

W dniu 26.02.2019 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych odbyła się prezentacja kulinarna związana z upowszechnianiem projektu Erasmus + „Praktyka zagraniczna krokiem w przyszłość zawodową „ Uczniowie biorący udział w stażu zagranicznym korzystając z gościnności „Koła Młodego Technologa” i jego opiekuna Pani Julii Piecyk, wspólnie przygotowali pięć potraw kuchni włoskiej. Na talerzach oczywiście królowały makarony, jednak nie zabrakło także słodkich przysmaków Italii. Udział w pokazie brali oprócz uczestników projektu, którzy z kolegami z koła wykonywali potrawy, także opiekunowie uczniów biorących udział w stażu we Włoszech pani Małgorzata Gzela, pani Marzena Raźniewska-Nalepa, pani Małgorzata Kania i pani Julita Jurdzińska. Zaszczycili nas także swoją obecnością zaprzyjaźnieni seniorzy z Centrum Aktywizacji Osób Starszych i Niepełnosprawnych oraz pani wicedyrektor Violetta Schött i nauczyciele, którzy przyglądali się pokazowi oraz obejrzeli przygotowaną prezentację i zdjęcia ze stażu i wysłuchali opowieści z pobytu w Bolonii. Każdy z uczestników pokazu otrzymał broszurę z przepisami wykonywanymi podczas pokazu. Całość zwieńczyła prezentacja potraw i przyznanie dyplomu uznania za najlepiej wykonaną potrawę , którą otrzymali.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content