,,Recykling w kuchni”

Tematem przewodnim Koła Młodego Technologa był,,Recykling w kuchni”
Celem spotkania było ukazanie sposobów kreatywnego wykorzystania ,,resztek” i ,,końcówek” produktów spożywczych z lodówki i szafki. Istnieje wiele ciekawych przepisów kulinarnych , które pozwalają na ,,uratowanie” pozostałości w lodówce, poprzez przemianę ich w wyśmienite dania. Wystarczy odrobina pomysłowości. Kreatywność i pomysłowość w kuchni to bardzo pożądana cecha ,dzięki której nic się nie zmarnuje. Staraj się wymyślać nowe potrawy z tego co ,,masz pod ręką”.Zamiast wyrzucać ,,resztki jedzenia spróbuj wyczarować z nich prawdziwe specjały. Dzięki temu zapobiegasz marnowaniu żywności.
Uczniowie pod kierunkiem nauczycieli :Pani J. Piecyk oraz G. Koniecznej Palacz wykonali następujące dania :

1.Naleśnikowa pizza.
2.Sałatka ,,Misz masz”
3. Krokiety z chleba tostowego.
4. Zapiekanka gospodarza.
5. Ryżowe racuszki.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content