Siemka, Technikum Team!

Mamy dla Was relację z MEGA wydarzenia, które właśnie odbyło się w ramach naszego Koła Młodego Technologa! Tym razem wyruszyliśmy w kulinarną podróż do Azji, a naszym przewodnikiem był nie kto inny, jak absolwent naszej szkoły Paweł Grubich– zawodowy kucharz i zastępca szefa kuchni w restauracji TATARAK w Pile!

Na zaproszenie naszych nauczycieli, K. Rosy oraz J. Stadnik, przyjechał, by podzielić się swoimi umiejętnościami i zainspirować młodych technologów! Pod jego czujnym okiem przygotowaliśmy prawdziwe orientalne smakołyki i perełki kuchni azjatyckiej:

  • Zupa krem z dyni – orientalna wersja, pełna przypraw i aromatów, które rozgrzewają do ostatniej kropli
  • STIR fry – chrupiące warzywa z patelni i sos, który eksploduje smakiem!
  • Tanghulu – szklane owoce, które wyglądają jak małe dzieła sztuki, słodkie, chrupiące i pełne radości na patyku!
  • Deser ryżowy w stylu orientalnym – kremowy, delikatny, z nutą egzotyki

Dzięki doświadczeniu i energii naszego gościa uczniowie nie tylko poznali nowe przepisy, ale też mieli okazję poczuć klimat pracy w profesjonalnej kuchni. To była prawdziwa podróż do Azji w naszej szkolnej kuchni!

Skip to content