Dnia 10 grudnia 2018 r., w sali technologicznej numer 33 odbyło się spotkanie Koła Młodego Technologa.
Temat przewodni: „Świąteczne przysmaki”.
Wykonywane potrawy:
– Fińskie pierniczki korzenne,
– Makowczyki,
– Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem,
– Sałatka warstwowa z tuńczykiem,
– Barszcz czerwony czysty.
Młodzież pracowała z dużym zaangażowaniem.
Potrawy były bardzo smaczne i efektowne.
Tradycja nakazuje, żeby na wigilijnym stole podczas świat Bożego Narodzenia znalazło się 12 potraw wigilijnych. Często przekazywane przepisy z pokolenia na pokolenie można urozmaicić z duchem czasu,
wykonać i podać inaczej. Celem Koła Młodego Technologa było połączenie tradycji z nowoczesnością.
Symbolika potraw jest jednak ta sama: ryba symbolizuje Jezusa i odrodzenie, mak bogactwo, natomiast piernik dobrobyt.
W związku z tym organizatorzy: Grażyna Konieczna-Palacz, Alina Matejczuk i Julia Piecyk życzą wszystkim smacznych świąt Bożego Narodzenia oraz zachęcają do wykonania proponowanych potraw, które mogą zaskoczyć wielu domowników swym smakiem i formą podania.
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27
play youtube,
play youtube,
xvideos,
porn,
hentai,
porn,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
mp3 download,
MÚSICA MP3,
Dairy Queen Canada Delivery,
Bratslavia,
A L Pitching Leaders,
Your Earlobes Are Thick And Chewy,
Compare Iphone Models,
Pavlus Travel Tours,
December In Washington Dc,
Jo Ann Fabric And Craft,
Amrican Dream Mall,
Matt Nagy,
What Vaccines Do Dogs Need Annually,
Driving Licence Uk Renewal,
Man Gym Clothes,
2023 Playoff Standings,
Jordan Battle,