W dniu 21 marca 2017 roku odbyło się spotkanie Koła Młodych Barmanów.
Tym razem tematem przewodnim była kawa. Uczestnicy zapoznali się z czynnikami decydującymi o jakości naparu kawowego, sprzętem do parzenia oraz naczyniami do podawania napojów. Obsługiwali ekspres ciśnieniowy otrzymując napar kawowy o bogatym aromacie i atrakcyjnym smaku zwany espresso. Espresso było podstawą do wykonania pozostałych napojów:
cappuccino,
caffe latte,
latte macchiato,
mocha.
Zastosowano również dodatki urozmaicające aromat i smak naparu kawy w postaci syropów o różnych smakach.
W złożonej dziedzinie sztuki baristycznej nie może zabraknąć tzw. Latte art, czyli tworzenia za pomocą strumienia spienionego mleczka rozmaitych rysunków na powierzchni kawy w filiżance. Umiejętności te będziemy ćwiczyć i doskonalić na przyszłych spotkaniach poświęconych kawie.
Opiekunowie: Wiktoria Smetana , Alicja Kamińska.
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27
play youtube,
play youtube,
xvideos,
porn,
hentai,
porn,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
mp3 download,
MÚSICA MP3,
Dairy Queen Canada Delivery,
Bratslavia,
A L Pitching Leaders,
Your Earlobes Are Thick And Chewy,
Compare Iphone Models,
Pavlus Travel Tours,
December In Washington Dc,
Jo Ann Fabric And Craft,
Amrican Dream Mall,
Matt Nagy,
What Vaccines Do Dogs Need Annually,
Driving Licence Uk Renewal,
Man Gym Clothes,
2023 Playoff Standings,
Jordan Battle,