W dniu 08 listopada 2021r., w ramach upowszechniania projektu ,,Sukces zawodowy naszym priorytetem”, odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem: Niemarnowania żywności.
W pierwszej części warsztatów uczestnicy zapoznali się ze skalą marnowania żywności i innych ważnych zasobów naturalnych, które to zagadnienie jest dziś problemem o znaczeniu globalnym. Jak to zmienić? Ważna jest m.in. większa świadomość na temat kulinarnego wykorzystania tzw. resztek, racjonalne planowanie zakupów i odpowiednie przechowywanie żywności. Uczniowie przekonali się również do przeciwdziałania marnowaniu wody i energii w kuchni oraz maksymalnego wykorzystywania jednego źródła energii. Uczestniczący w nich uczniowie klas 3ga i 3gb, mogli dowiedzieć się, jak postępować na co dzień, by skutecznie ograniczać wyrzucanie żywności. Przygotowując wspólnie pięć oryginalnych dań, przekonali się, jak wiele smaku można uzyskać, wykorzystując w kuchni tzw. resztki jedzenia.
Druga część warsztatów polegała na wspólnym przygotowaniu potraw z zastosowaniem zasady Zero Waste (dosł. tłumacz. „zero odpadów”, „zero marnowania”). Zwieńczeniem spotkania była wspólna degustacja przygotowanych potraw. Przy stole zastawionym wspólnie przygotowanymi daniami w stylu zero waste trwały rozmowy o pomysłach na codzienne działania, które pomogą unikać marnowania żywności. Spotkanie przebiegło w miłej atmosferze i przy dużym zaangażowaniu uczestników.
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27
play youtube,
play youtube,
xvideos,
porn,
hentai,
porn,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
mp3 download,
MÚSICA MP3,
Dairy Queen Canada Delivery,
Bratslavia,
A L Pitching Leaders,
Your Earlobes Are Thick And Chewy,
Compare Iphone Models,
Pavlus Travel Tours,
December In Washington Dc,
Jo Ann Fabric And Craft,
Amrican Dream Mall,
Matt Nagy,
What Vaccines Do Dogs Need Annually,
Driving Licence Uk Renewal,
Man Gym Clothes,
2023 Playoff Standings,
Jordan Battle,