Dnia 7 grudnia gościliśmy w szkole pracodawców w ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych.
Na spotkanie zostali zaproszeni między innymi:
szef kuchni Restauracji „Kabuki”– Pan Patryk Niezbecki
Pan Patryk opowiedział młodzieży o sztuce przyrządzania i podawania potraw
w Restauracji Kabuki i o swojej pasji jaką jest gotowanie.
W trakcie warsztatów uczniowie zdobyli zarówno wiedzę teoretyczną z zakresu historii sushi, jego rodzajów, używanych składników, jak i praktyczną, w zakresie doboru komponentów, ich właściwego przyrządzania, łączenia, a także ozdabiania i serwowania.
Drugie warsztaty poprowadził Szef kuchni Restauracji Benvenuti in Italia -Pan Maciej Grajczak. Według Pana Macieja włoskie restauracje słyną w świecie z bardzo dobrej i prostej kuchni, której podstawę stanowią świeże potrawy, przyrządzane według oryginalnych przepisów z najwyższej jakości produktów regionalnych. Podczas warsztatów zostały wykonane między innymi: PIZZA PROSCIUTTO, RISOTTO Z WARZYWAMI, PASTA AL POMODORO, PASTA ALLA CARBONARA. Potrawy te wprowadziły nas w tradycyjny świat włoskiej kuchni i jej lokalnych przysmaków,a zapach ziół przywoływał cudowne wspomnienia ze słonecznych wakacji.
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27
play youtube,
play youtube,
xvideos,
porn,
hentai,
porn,
xnxx,
xxx,
Phim sex,
mp3 download,
MÚSICA MP3,
Dairy Queen Canada Delivery,
Bratslavia,
A L Pitching Leaders,
Your Earlobes Are Thick And Chewy,
Compare Iphone Models,
Pavlus Travel Tours,
December In Washington Dc,
Jo Ann Fabric And Craft,
Amrican Dream Mall,
Matt Nagy,
What Vaccines Do Dogs Need Annually,
Driving Licence Uk Renewal,
Man Gym Clothes,
2023 Playoff Standings,
Jordan Battle,