18 października odbył się etap szkolny XXVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą: „Mięso i przetwory mięsne- technologia i zastosowanie w żywieniu”.
W eliminacjach szkolnych wzięło udział 9 uczennic z klasy: 4a i 4b. Rozwiązywały one test złożony z 15 zadań: wyboru, na przyporządkowanie oraz zadania otwarte z zakresu tematyki wiodącej oraz charakterystyki składników pokarmowych, technologii sporządzania potraw, żywienia dietetycznego oraz zasad obsługi gości. Najlepszy wynik osiągnęła Marcelina Kelm z klasy 4a, drugie miejsce zajęła Nikola Kopczyk też z klasy 4a. Uczennice te będą reprezentować szkołę w etapie okręgowym olimpiady w Poznaniu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego, a zwyciężczyniom życzymy dalszych sukcesów.
Organizatorzy: p. Alina Matejczuk, p. Irena Wasik
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27