16 października odbył się etap szkolny XXIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą: „Żywność wspierająca odporność”.
W eliminacjach szkolnych wzięło udział 5 uczniów z klasy: 3b i 4a . Rozwiązywali oni test złożony z 15 zadań: wyboru, na przyporządkowanie oraz zadań otwartych z zakresu tematyki wiodącej, charakterystyki składników pokarmowych, technologii sporządzania potraw, żywienia dietetycznego oraz zasad obsługi gości. Najlepszy wynik osiągnęła Lena Szafrańska z klasy 3b (pisała test w Turcji, gdzie bierze udział w projekcie), drugie miejsce zajął Stanisław Wernerowski z klasy 4a.
Osoby te będą reprezentować szkołę w etapie okręgowym olimpiady w Poznaniu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego, a zwycięzcom życzymy dalszych sukcesów.
Organizatorzy: p. Alina Matejczuk, p. Irena Wasik