15 października odbył się etap szkolny XXX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z tematyką wiodącą: „Żywność wysoko przetworzona”.
W eliminacjach szkolnych wzięło udział 15 uczniów z klasy: 3a, 4a, 4b i 3c . Rozwiązywali oni test złożony z 15 zadań: wyboru, na przyporządkowanie oraz zadań otwartych z zakresu tematyki wiodącej, charakterystyki składników pokarmowych, technologii sporządzania potraw, żywienia dietetycznego oraz zasad obsługi gości. Najlepsze wyniki osiągnęły: Ewelina Świętochowska z kl. 3a, Lena Szafrańska z kl. 4b i Julita Federkiewicz z kl. 4a.
Uczennice te będą reprezentować szkołę w etapie okręgowym olimpiady w Poznaniu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego, a zwyciężczyniom życzymy dalszych sukcesów.
Organizatorzy: p. Alina Matejczuk, p. Irena Wasik



