Za nami trzy dni pełne wrażeń.

Czwartek, 20 lipca to poranek w The Viana Palace, gdzie mogliśmy zobaczyć jak żyli arystokraci w XIX w.

Zwiedziliśmy pomieszczenia i zapoznaliśmy się z urządzeniami, które otaczały ich na co dzień. Wszystkich urzekła biblioteczka z mnóstwem zabytkowych, pięknie oprawionych i unikalnych książek.
Kolejnym etapem były Viana Courtyards, gdzie ujrzeliśmy zapierające dech w piersiach dziedzińce. Każdy z nich miał odrębną historię i swoje własne unikalne piękno. We wszystkich mogliśmy podziwiać różnorodne fontanny oraz rośliny, które o tej porze roku uroczo rozkwitły. Wchodząc do któregokolwiek z nich czuliśmy się jakbyśmy przekroczyli bramę do innego świata. Widoki, które podziwialiśmy na pewno pozostaną w naszej pamięci na długo.
W piątek, 21 lipca mieliśmy okazję przedstawić przed gospodarzami restauracji Bodegas Campos przygotowane przez nas prezentacje multimedialne. Dzięki wystąpieniom mogliśmy przybliżyć Hiszpanom nasz kraj, region, a przede wszystkim szkołę i tradycyjną kuchnię polską.
Po naszych wystąpieniach odbyła się lekcja profesjonalnego filetowania ryb przygotowana przez szefa kuchni Bodegas Campos na przykładzie merlina oraz skorpeny.
Sobota, 22 lipca to kolejna wycieczka po przepięknej Andaluzji. Tym razem była to Granada. Poznaliśmy jej historię, ale najważniejszym punktem była Alhambra czyli warowny zespół pałacowy. Poznaliśmy jego bardzo ciekawą historię sięgającą XIII wieku. Spora część obiektu została zachowana w bardzo dobrym stanie, choć nie obyło się bez trwałych zniszczeń, których niestety nie dało się odrestaurować. Prócz interesującej historii, miejsce to przyciąga wielu turystów swoimi przepięknymi widokami.
Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć.


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content