Coś dla ciała, coś dla ducha.

19 lipca 2017r. roku uczestniczyliśmy w wycieczce do pobliskiego miasteczka Zuheros.

Po zwiedzeniu jego historycznej części i nacieszeniu oczu przepięknymi widokami udaliśmy się do jedynej w prowincji Kordoby rodzinnej fabryki koziego sera.
W formie multimedialnej zostaliśmy zapoznani z procesem produkcyjnym różnych rodzajów sera, po czym dzięki uprzejmości właścicieli mogliśmy skosztować ich wyrobów.
Kolejnym punktem wycieczki była destylarnia w miejscowości Rute.
Tutaj mogliśmy szczegółowo zapoznać się z poszczególnymi etapami produkcji destylatów z wina metodą solero system. Dzięki sympatii uzyskanej w oczach Kordobianina Roku 2016 Anzelo, a zarazem właściciela wytwórni napojów alkoholowych mieliśmy możliwość obejrzenia przepięknego patio, wnętrza domu oraz muzeum historii wyrobów alkoholowych.