W Zespole Szkół Gastronomicznych w Pile w dniu 24.03.2023 o godz. 9.00 odbył się szkolny konkurs kulinarny pod hasłem ”Magia miodu w kuchni ZERO WASTE”. Celem konkursu było przygotowanie przez 2-osobowe ekipy deseru z miodem w czasie 60-90 min.
Jury oceniając deser pod uwagę wzięło: tematykę konkursu, smakowitość, dekorację, sposób podana, pomysłowość i oryginalność. W konkursie wzięło udział 9 zespołów.
Spośród smakowitych i przepięknie udekorowanych oraz oryginalnie nazwanych deserów jury wyłoniło 3 miejsca:
I miejsce
Kornelia Rybka 1B
Klaudia Król 1B
II miejsce
Amelia Woźniak 2A
Oliwia Laskowska 2A
III miejsce
Julia Kowalska 2A
Nikola Nabelska 2A
SERDECZNIE GRATULUJEMY!
Dziękujemy za wsparcie finansowe i okazaną pomoc przy organizacji konkursu rozwijającego pasje kulinarne uczniów.
Organizatorzy konkursu: p. Joanna Bąk, p. Kamilla Rosa
Sponsorzy konkursu:
Nagrody dla laureatów oraz nagrody pocieszenia zostały
ufundowane przez:
- Radę Rodziców w ZSG
- Kabuki sushi bar & restaurant Hanna Grams
- Gospodarstwo Pasieczne Państwa Julity i Andrzeja Bąk ze Złotowa
- Edyta Szymańska, główna księgowa w ZSG
W jury:
-Katarzyna Adamska
-Marzena Raźniewska-Nalepa
-Martyna Koralewska, reprezentant uczniów z klasy 4ga
Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27