Dożynki Powiatowo-Gminne w Starej Łubiance

7 września uczniowie klasy 2a: Gabrysia Szczepaniak, Wiktoria Rozpendek  i Michał Kurkiwicz oraz klasy 3b: Kornelia Rybka i Lena Szafrańska wzięli udział w Dożynkach. Przygotowali piękne stoisko oraz uczestniczyli w Konkursie Kulinarnym „Polskie zboża-wiem, że dobrze jem”zorganizowanym przez Wielkopolską Izbę Rolniczą. Potrawa konkursowa: Krokiety z kaszy jęczmiennej z pieczoną papryką i dipem jogurtowo-ziołowym została wysoko oceniona i zajęliśmy egzekwo I miejsce zdobywając dla szkoły nagrodę rzeczową. Dziękujemy uczniom za duże zaangażowanie  w przygotowanie oraz  wspaniałą promocję naszej szkoły w środowisku lokalnym.

Opiekun: p. Alina Matejczuk.

Dożynki Powiatowo-Gminne w Starej Łubiance Read More »

Już niedługo…

Rozpoczęły się przygotowania do projektu Praktyczna edukacja kluczem do sukcesu II.

Celem projektu jest: podniesienie kompetencji zawodowych oraz umiejętności posługiwania się językiem angielskim, wzmocnienie kompetencji cyfrowych, miękkich, potencjału mobilności uczniów oraz umiejętności adaptacji w nowym środowisku. Grupa uczniów, która w październiku wyjeżdża na staż do Turcji mimo wakacji chętnie uczestniczy w zajęciach języka angielskiego. Odbyło się również spotkanie z rodzicami, na którym podpisano ważne dokumenty i przekazano najważniejsze informacje dotyczące wyjazdu.

Już niedługo… Read More »

Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025

W dniu 2 września w Zespole Szkół Gastronomicznych odbyło się uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025. Pani Dyrektor szczególnie serdecznie przywitała uczniów klas pierwszych, którzy będą kształcili się w zawodach: technik organizacji usług gastronomicznych, technik hotelarstwa oraz kucharz.

Podczas uroczystości dyrektor LOMS Grzegorz Witkowski podziękował dyrekcji naszej szkoły za 2 lata współpracy, podczas których uczniowie tej szkoły gościli w naszych murach.

Podczas uroczystości wspomniano również 85 rocznicę wybuchu II wojny światowej, oddano hołd walczącym i poległym.

Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025 Read More »

Skip to content