Rozstrzygnięcie konkursu umiejętności kulinarnych

Tematyka: Kuchnia wegetariańska – „Zielono mi”
Konkurs był skierowany do uczniów Branżowej Szkoły I Stopnia
W konkursie wzięło udział sześciu uczestników.
• Alan Rozynek – klasa 1 c – potrawa: SZAKSZUKA
• Martyna Białoń – klasa 2 pc – potrawa: ZUPA KREM Z BROKUŁÓW
• Honorata Rajek – klasa 2 pc – potrawa: WEGEBURGERY
• Weronika Dreszler – klasa 2 gc – potrawa: OWOCOWA CHMURKA
• Weronika Dolna – klasa 2 gc – potrawa: SAKIEWKI SZPINAKOWE Z SERKIEM ALMETTE
• Krzysztof Zieńko – klasa 3 c – potrawa: RATATOUILLE
Wszystkie potrawy wyglądają bardzo smacznie i ciekawie.
Komisja w składzie:
• Damian Budziński – Kierownik działu garmażeryjnego Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.,
• Katarzyna Półtorak – nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile,
• Julia Piecyk – nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile,
oceniała: przygotowaną recepturę, estetykę pracy, oryginalność potrawy, stopień trudności oraz nawiązanie do tematyki konkursu.

W wyniku burzliwych dyskusji wyłoniono trzech zwycięzców, którzy uplasowali się na następujących miejscach:
III miejsce – Martyna Białoń,
II miejsce – Weronika Dolna,
I miejsce – Honorata Rajek.
Dziękujemy serdecznie wszystkim uczestnikom i gratulujemy ciekawych pomysłów kulinarnych.
W konkursie nikt nie jest jednak przegranym!!!!
Każdy z uczestników otrzyma ocenę celującą z przedmiotu: procesy technologiczne w gastronomii oraz punkty do zachowania.
Trójka zwycięzców zostanie obdarowana drobnymi upominkami.
Dziękujemy – ORGANIZATORZY.