Szkolny Konkurs Umiejętności Kulinarnych

Tematyką konkursu były potrawy wegetariańskie pod hasłem: „ZIELONO MI”

Konkurs odbył się w dniu 06 kwietnia 2022 roku i był skierowany do uczniów Branżowej Szkoły I Stopnia kształcącej się w zawodzie kucharz.

Celem konkursowych zmagań było rozwijanie zainteresowań kulinarnych, kształcenie umiejętności zawodowych oraz wymiana doświadczeń i integracja pomiędzy uczniami.

W konkursie wzięły udział cztery zespoły dwuosobowe. Uczniowie z wielką pasją i zaangażowaniem wykonali swoje potrawy. Ponadto w sposób profesjonalny  podchodziły do przyprawiania i  dekorowania potraw.

W skład komisji oceniającej wchodzili przedstawiciele Centrum BHP i Grapil Home – Katarzyna Gradowska, Wiesława Kurek, Pani Dyrektor Monika Rój, Pani Wicedyrektor Małgorzata Gzela oraz przedstawicielka Samorządu Uczniowskiego – Martyna Koralewska.

Po wyjątkowo trudnych negocjacjach komisja ustaliła wyniki konkursu:

I miejsce:

dla zespołu uczniów z klasy 1c: Patrycji Lenartowicz i Angeliki Koszerskiej za potrawę: „Zielona poezja”

II miejsce:  

dla zespołu uczniów z klasy 3pc: Jakuba Matkowskiego i Paweła Grubicha za potrawę: „Łosoś grillowany z warzywami. Grzanka niespodzianka”

III miejsce:

dla zespołu uczniów z klasy 3gc: Kamila Arendt i Sylwii Nitki za potrawę:
„Zielony kapelutek”

IV miejsce:

dla zespołu uczniów z klasy 2c: Kamila Pająka i Dominika Trojanowicza za potrawę: „Tarta szpinakowa i smoothie z marchwi”

 

Konkurs był nie tylko okazją do wymiany doświadczeń pomiędzy młodzieżą z różnych klas, ale jednocześnie był świetną i smaczną zabawą. Wszyscy uczestnicy kulinarnych zmagań otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe, które zostały ufundowane przez Centrum BHP i Grapil Home oraz Radę Rodziców przy ZSG.

Organizatorami konkursu były: p Julia Piecyk i p. Irena Wasik


Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Skip to content